Kort fortalt

At bo i et hus, der lever op til 2020-kravene - og kun bruger 60% af den energi, som solcellerne på taget producerer, kan klart anbefales!

Projektet

Der er sund fornuft og god økonomi i at bo i et hus, som producerer mere energi end det bruger! At huset også er super behageligt at bo i, med et godt indeklima, gør anbefalinger stærkere. Jordvarme, solceller, ventilationsanlæg med varmegenvinding er nogle af elementerne. PIR-skumelementer, papiruld, trelags-energiglas, kompositmateriale i vinduesrammerne og omhyggelige og kompetente håndværkere er andre elementer. Hvidevarer i bedste energiklasse, tøjtørring i carporten og LED-pærer i alle nye lamper er endnu flere elementer. Samlet energiforbrug det første år var 2.572 kWt (varme, lys, husholdning, m.m.). Produktionen var 4.270 kWt (4,8 kWp solcelleanlæg) - og prisen for et velfungerende og topmoderne hus var under 14.000 kr/ m2.

Nogle huse er det omsonst at renovere, så inden man investerer i ombygning af et gammelt hus, kan det være fornuftigt at undersøge, om det bedre kan betale sig at bygge nyt. Får du muligheden, så slå til. Find de gode håndværkere i lokalområdet og hør, hvordan de kan hjælpe. Husk at have en totalrådgiver og en byggeskadeforsikring og klø så på!

Klimaminister Martin Lidegaard og de andre politikere i Folketinget bør stramme kravene til nybyggeri og højne ambitionerne for energirenovering.

Vi glæder os til, der en dag kommer en elbil, der er til at betale, som bi kan fylde den strøm på, vi idag sælger til EnerginetDK. 15-20.000 km skulle det kunne række til!

Vi involverede et lokalt tømrerfirma som totalentreprenør og udfordrede dem på nogle af fordommene. De - og underentreprenører - gjorde et super-godt stykke arbejde. Og siden har vores hus stod færdigt lige inden jul i 2011, har de bygget yderligere 4 huse, som endda er endnu bedre.

Vores byggeprojekt har vist, at det ikke er fremtidsvisioner at bygge til 2020-kravene. Bygninger står for 40% af det samlede energiforbrug og bygninger holder i 50-100 år, så det er bare med at komme igang!

Spørgsmål / svar

Ole Lundberg | tir, 09/10/2013 - 20:24

Meget sympatisk og kombineret med steder hvor energi er en knap ressource da det skal transporteres langt eller sejles ud til en ø, ville dette være perfekt se venø projektet