Kort fortalt

Vi har omstillet vores ressourceforbrug, så vi i dag er Danmarks første co2-neutrale andelsboligforening.

Projektet

Vi er en andelsboligforening på 85 husstande, der bor i en 100 år gammel bygning på Østerbro. Vi har sat os et fælles mål: At omstille vores ressourceforbrug, så vi kan være en co2-neutrale andelsboligforening. Det mål har vi nået, så nu har vi sat os nye mål.

Under hele projektet har det været vores målsætning også at hjælpe andre boligforeninger i deres eget arbejde med den grønne omstilling, for sammen at skærpe vores indsats mod et bæredygtigt samfund.

Vores ambitioner stopper ikke med det vi nu har nået. I fremtiden ønsker vi bl.a. at producere mere grøn strøm med vindmøller på taget og finde en grøn el-udbyder, så vi kan blive co2-neutrale i de individuelle husstande også.

Al den erfaring vi har opnået ønsker vi at give videre til andre boligforeninger.

Hvorfor?
Vi vil alle sammen gerne gøre noget godt for miljøet. Men hvad kan vi gøre som enkeltpersoner? Huske at slukke lyset i entréen, købe ind i en stofpose, slukke for gulvvarmen. Men hvad nytter det egentligt, ”Hvis det bare er mig, der gør det?” Sådan tænkte enkelte beboere inden vi gik i gang med vores omstilling. Vi kikkede rundt på naboerne – ”hvad så hvis vi gør det alle sammen?” Og sådan startede kampen for at blive Danmarks første co-2 neutrale andelsboligforening.