Kort fortalt

AOFF er et fødevarefællesskab der distribuerer sæsonaktuelle og lokalt producerede økologiske produkter til medlemmerne.

Projektet

Aarhus Økologiske Fødevarefællesskab (AOFF) er en medlemsdrevet forening hvis formål er at give sine medlemmer mulighed for at købe økologiske, bæredygtige og lokale kvalitetsprodukter. Kernesortimentet er sæsonaktuelle frugter og grøntsager alle dyrket indenfor en radius af 50 km fra Aarhus, hvilket AOFF betragter som sit lokalområde. Herudover tilbydes et bredt udvalg af økologisk mel og der arbejdes løbende på at udvide sortimentet med eksempelvis æg og kødprodukter.

AOFF drives af medlemmerne, der med tre timers frivilligt arbejde om måneden er med til at sikrer driften af foreningen. Arbejde kan eksempelvis bestå i at tage imod bestillinger, pakke frugt- og grøntsagsposer til udlevering, indkøbe næste uges varer, arrangere fællesspisning og gårdbesøg og meget meget mere. AOFF er åben for alle der ønsker at være med og gerne vil og kan bidrage til driften og udviklingen af foreningen. Med den fælles frivillige indsats sikres et prisleje på frugt, grønt, mel m.m. hvor alle kan have råd til at købe økologisk, og hvor hvert køb er med til at understøtte lokale økologiske landmænd.

AOFF handler altid direkte med landmændene og er hermed med til at sikre fair priser for både producent og kunde. Den nære kontakt mellem AOFF og landmændene betyder samtidig, at tilliden styrkes og at

AOFF som kunde og landmændene gensidigt kan inspirere hinanden ved eksempelvis at tilbyde nye produkter eller ved at komme med ønsker til sortimentet.

AOFF arbejder for at gøre økologiske produkter mere tilgængelige ved at tilbyde et alternativ til almindelige profit-orienterede supermarkedskæder, og som medlem kan man blandt andet:
Få direkte medindflydelse på foreningens drift og udvikling
Aktivet støtte lokale økologiske og bæredygtige landmænd gennem køb af produkter
Blive inspireret af nye og friske grøntsager
Blive klogere på jordbrug og dyrkning
Blive fortrolig med hvad årets sæsoner tilbyder og hvad der kan dyrkes lokalt

Spørgsmål / svar