Kort fortalt

For første gang afholdes der Aalborg Bæredygtighedsfestival. Hele byen kommer til at vrimle med fantastiske aktiviteter.

Projektet

Der vil blive sat fokus på den brede bæredygtighed, når Aalborg i september åbner dørene op til bæredygtighedsfestival. Formålet med festivalen er at forsøge at samle alle kommunens bæredygtige tiltag, og give dem mest muligt eksponering, og det foreløbige resultat er enormt opløftende. Hvad der i foråret 2013 startede som en lille spire med to events, har nu med næsten 50 arrangementer sat rod i en sådan grad at størrelsen på træet nu kun er op til vind og vejr.
Det fyldte program viser, at bæredygtighed spirer overalt i Aalborg og omegn. Arrangørerne bag aktiviteterne i kalenderen er både private, organisationer og virksomheder, som alle brænder for bæredygtighed. Alle er meget ivrige for at vise dig deres forslag til et bæredygtigt Aalborg!
Programmet byder på alt, lige fra små tips, som kan bruges i dagligdagen, såsom Forbrugerrådets kampagne om ”Stop madspild” i form af et restegilde - til større overvejelser om Aalborgs fremtid som grøn by med åbningen af Center for Grøn Omstilling lokalpolitiske debatter.
Lad dig også inspirere af den store Bæredygtighedsmesse i Nordkraft, som for en dag summer af bæredygtige idéer. Få tips til boligindretning med genbrugsmaterialer, oplev et modeshow med økologisk tøj og lær, hvordan dit barn kan tilegne sig en bæredygtig adfærd og meget, meget mere.
Energy Day skyder hele festivalen i gang med blandt andet elbil, elcykler og et ønsketræ, hvor du kan hænge dine ønsker for en bæredygtig fremtid op. For Bæredygtighedsfestivalen handler nemlig om, hvordan vi i fællesskab kan tænke bæredygtighed med i udviklingen af Aalborg.
Festivalen er en god mangfoldig blanding af aktiviteter inden for sundhed, samfund og miljø med inddragelse af hele byen, som alt sammen er vigtigt, i forhold til at sætte gang i omstillingen.

Spørgsmål / svar

henrik andersen | fre, 08/30/2013 - 14:53

Spændende projekt jeg skal helt sikkert til paneldebat den 13. september kl. 13-15 på Toldbod plads:)