Kort fortalt

I ”Det Eksperimenterende og Inspirerende Klima- og Miljøværksted” kan man komme og prøve sine ideer ang. vedvarende energi og bæredygtighed

Projektet

Projektet:

Klima-og Miljøværksted /Grøn Makerspace)

I” Det Eksperimenterende og Inspirerende Klima- og Miljøværksted” kan man komme og prøve sine ideer og inspirere hinanden til vedvarende energi og bæredygtighed.. Det kan være små modeller inden for eksisterende teknologier, lavet af genbrugsmaterialer eller lign. eller det kan være genbrugsmaterialerne i sig selv, der giver ideer til at lave noget helt nyt med et nyt design. Værkstedet vil have åbent hver lørdag, og her vil stå maskiner og drejebænke samt værktøj, som man frit kan bruge. Dog skal man give en lille deltagerbetaling til forbrug af el og lignende samt til forbrugsmaterialer som søm, skruer m.m.
Foreningen VedvarendeEnergi-Sønderborg, som står bag projektet, og som har modtaget støtte fra Miljøstyrelsen til dette, har nu lavet en aftale med iFabrikken, hvor Klimaværkstedet /Grøn Makerspace kommer til at ligge. Man forventer at åbne værkstedet engang i efteråret, når man har anskaffet alt, hvad der er nødvendigt for at starte op.
Baggrunden for projektet
Vi er en forening, VedvarendeEnergi-Sønderborg, som arbejder for at vedvarende energi må få en større plads i danskernes hverdag, og flere af foreningens medlemmer har indtil nu stået hjemme og eksperimenteret lidt med små modeller inden for vedvarende energi. Det kunne være godt, hvis foreningen kunne have et fælles lokale / værksted, hvor man sammen kunne stå og eksperimentere med forskellige små modeller inden for vedvarende energi. Det behøver ikke at være af dyre materialer, og vi har også erfaring med, at der findes mange materialer og komponenter, der kan genbruges.
Eks herpå:
• En varmluftsolfanger lavet af coladåser
• En varmtvandssolfanger lavet af coladåser
• Gravity Light (et cykelhjul forbundet med et lod og en brugt stepper motor (printermotor), som får en LED- pære til at lyse)
Man kunne også arbejde med flasker, hvoraf der kan laves koste, tasker, stolesæder og meget mere.(næsten kun fantasien sætter grænser,

Målgruppe for projektet
Målgruppen er som nævnt mennesker, som interesserer sig for vedvarende energi, herunder børn fra 8 klasse og opefter og studerende. Sønderborg er en by med mange unge på Universitetet og andre højere læreranstalteer, og især mange udlændinge virker interesserede i vedvarende energi, f.eks. ingeniørstuderende. Det kunne på den måde også blive et socialt og kulturelt mødested, hvor man arbejder mod de samme mål.
Vi vil også gerne på denne måde være med til at danske unge begynder at interessere sig mere for vedvarende energi.