Kort fortalt

Haven er Nordens største økologiske besøgs- og demonstrationshave. Den er på 11,8 hektar, og den drives som en socialøkonomisk virksomhed.

Projektet

Økologiens Have ligger i Odder. Haven består af mange forskellige emnehaver. Her kan man opleve flere tusinde arter af træer, buske og urter. Der er også får, geder, kaniner, høns, æsler, ponyer og kalve på græs om sommeren.

Man kan besøge haven og få tips og viden om, hvordan man selv kan dyrke sin have økologisk, samtidig med at man nyder en dag ude.

Det er der mange, der gør, og der er altid mennesker i haven i alle aldre. Der kommer boligforeninger, der selv har haver eller vil lave nogen, der kommer skoler, institutioner, inden - og udenlands turister, gartnerskoler, have-hobby folk etc.

Der er masser af plads, hvor ungerne kan lege, og der er terrasser og væksthuse. Haven holder hvert år et miljømarked og Sankt Hans, dertil kommer søndagsrundvisninger og foredrag. Man kan komme og presse æbler, og haven benyttes til f.eks. malekurser, kurser i bålmad, polterabend, fester etc.

Der er rigtig mange, der gerne vil have sådan en have tæt på, der hvor de bor.
Komponenter fra Økologiens Have kan bruges i ethvert lokalområde. Haver giver anderledes fritidsmuligheder for børn og voksne, og de kan bruges i undervisning. Det værdsættes i Berlin, hvor der er skolehaver i 10 ud af 12 administrative skoledistrikter. Udgiften deles mellem distriktet og Berlins delstatsregering. Enkelte haver minder om Økologiens Have (kilde: Skolehaver i praksis. Ulla Skovsbøl, 2012, forlaget Frydenlund).

Den Økologiske Have har siden sin start i 1991 været både demo-have med det formål at udbrede økologi i praksis og en socialøkonomisk virksomhed.