Kort fortalt

Økokyllingen handler om at gøre økologisk kød nemt tilgængeligt direkte fra bonden og uden unødvendige omkostninger.

Projektet

Her er vi nu!
Økokyllingen.dk er startet som et privat initiativ for at gøre økologisk kød nemt tilgængeligt og så billigt som muligt, uden at gå på kompromis med dyrevelfærden.

Selvom salget af økologiske kyllinger er stigende, så er det stadig kun 1 ud af 100 af alle solgte kyllinger i Danmark, som har haft et acceptabelt liv som økologiske kyllinger, resten er produceret under groteske industrialiserede forhold.

Det triste billede prøver Økokyllingen lige nu at ændre ved at sælge økologiske kyllinger fra Sødam, anbefalet af dyrenes beskyttelse, direkte fra producenten til en pris så tæt på produktionsomkostningerne som muligt. En økologisk kylling koster det en kylling skal koste, for at der er råd til en omsorgsfuld produktion. Derfor sælger Økokyllingen ikke tilbudsvarer, men har altid en pris så tæt på produktionsomkostningerne som muligt.

Økokyllingerne sendes som frostvarer med Post Danmark så kyllingerne kan leveres i hele landet! Derved har alle adgang til økologiske kvalitetskyllinger til den billigst mulige pris uden at gå på kompromis med dyrevelfærden!
Økokyllingen har siden starten i maj solgt mere end 1300 kilo kylling!

Lige om straks!
Økokyllingen har fået blod på tanden og vi vil fra september åbne op for salg af økologisk kvæg, lam og svin direkte fra små danske økologiske bønder.

Det handler om at skabe de bedste forudsætninger for en bæredygtig lokal kødproduktion i samspil med vores natur.

Økokyllingen bidrager ved at fjerne byrden med salg og markedsføring fra de små bønder, så de kun skal bekymre sig om deres dyr.
Økokyllingen sikrer også bonden den bedste pris for sine dyr, ved at salget sker direkte fra bonden til kunden.

Spørgsmål / svar

Tue Gade Holdensen | lør, 08/31/2013 - 09:40

Hej Mark
Tak for kommentaren.
Du har ret, det ville være oplagt, men der er krøller på halen.
Jeg har været i kontakt med både Aarhus- København- og Odenses fødevaresfællesskab og fælles for dem alle er at de ikke forhandler kød. Fødevarefællesskaberne har især mange veganere, som er meget konkrete omkring deres holdning til animalske fødevarer. Odense fødevarefællesskab vedtog på et fællesmøde at undersøge mulighederne for at få animalske produkter med i sortimentet, hvilket medførte et mindre oprør blandt de medlemmer med dybfølt sympati for dyr. Så jeg ser det ikke som en mulighed på den korte bane at skabe samspillet mellem bonde og kunde gennem grøntsagsfællesskaberne.
Økokyllingen er et økologisk kødfællesskab på tværs af byerne, men uden behovet for frivillig arbejdskraft.

Venlig hilsen

Tue fra Økokyllingen

Anders Schunk og Mark Skiffard | søn, 09/01/2013 - 20:44

Hej Tue - Aha ja - ærgeligt.. det virkede for mig som en oplagt central at distribuere fra. Held og lykke med initiativet ellers.. MVH Mark Skiffard

Lama Juma | fre, 09/06/2013 - 11:05

Fedt at du trods alt har undersøgt det! :) Jeg vil straks checke hjemmesiden ud, vi har tit svært ved at finde en øko-kylling når vi er ude og handle.