’21 års snak er nok’

En bronzeskulptur af en bjørn i fuld størrelse bliver trukket henad Nørrebrogade på en trailer. »Den skal sættes op, så den bliver spiddet af en CO2-graf og med til Paris,« forklarer Sofus Markus, der selv er klædt ud som isbjørn og taler ud gennem et lille gitter i halsen.

»Isbjørnene er blevet et symbol på klimaforandringerne. Det er vigtigt at vise, at vi som befolkning bekymrer os om klimaet. Politikerne repræsenterer befolkningen, og hvis der er nok i befolkningen, der siger fra, bliver de nødt til at indrette sig efter det,« siger han.

Håbet er stadig tilstede blandt de cirka 5.000 demonstranter, der i går var på gaden i København for at lægge maksimalt pres på politikerne frem mod COP21-mødet, der starter i Paris i dag. Foruden København var der også demonstrationer i Aarhus, Aalborg, Hjørring og Odense og hundredvis af andre byer over hele verden under overskriften ’Climate March’. Ifølge Climate Action Network blev der afholdt 2.300 begivenheder i 150 forskellige lande – den største aktionsdag for klimaet nogensinde.

»21 års snak er nok« står der på...LÆS MERE (information.dk)